21 апр. 2017 г.

Як покращити пам’ять



Багато хто задається питанням – як покращити пам’ять. Це актуально і для школярів, і для офісних працівників, і для людей у віці.
На щастя, існує досить багато способів покращити свою пам’ять. Найпростіший із них – намагайтеся запам’ятати якомога більше: не записуйте дрібниці в телефон або записну книжку, до останнього намагайтеся згадати забутий номер телефону, пункт у списку покупок чи справу, яку треба терміново виконати.
До вашої уваги декілька простих способів, які допоможуть покращити пам’ять.

Виконуйте фізичні вправи

Робіть вранці зарядку. Навіть 5 хвилин нескладних вправ допоможуть вам почувати себе краще весь день, зарядять ваш мозок енергією для посиленої роботи і забезпечать його киснем. Також помасажуйте певні точки на обличчі: між бровами, біля ніздрів, скроні та западинки біля вух.

Харчуйтеся правильно

Правильне харчування – ось що без зусиль з вашого боку допоможе активізувати ресурси вашої пам’яті. Слід віддати особливу перевагу яблукам, сухофруктам, моркві, печеній картоплі, горіхам і молочним продуктам. Також почастуйте себе гірким шоколадом, овочевим салатом з оливковою олією, сиром, бананами і насінням гарбуза та соняшника. Ці продукти не тільки додають вам сил та енергії, але й стимулюють клітини вашого мозку, збагачуючи його вітамінами і корисними мінералами.

Повторюйте матеріал

Це дійсно один з найбільш ефективних способів покращити пам’ять. Не заучуйте матеріал до виснаження, просто спробуйте його запам’ятати і повторіть 3-4 рази на день. Не просто зубріть, а вдумайтеся у зміст, знайдіть зачіпку для доброго запам’ятовування, подумайте, які асоціації чи порівняння у вас викликає матеріал.

Продукти народної медицини, які допоможуть покращити пам’ять

• Їжте страви з хріном. Він стимулює кров і розганяє її по всьому організму. Таким чином мозок все більше збагачується киснем і починає працювати набагато продуктивніше. Отже, покращиться як пам’ять, так і підвищиться здатність запам’ятовувати матеріал.
• Соснові бруньки допоможуть поліпшити пам’ять. Ранньою весною зберіть свіжі соснові бруньки і з’їдайте їх по декілька штук 3 рази на день перед прийняттям їжі. Цей засіб захистить ваш організм від передчасного старіння і загострить пам’ять.
• Відома всім і кожному чорниця. При її регулярному споживанні покращиться не тільки пам’ять, але й зір.
До цього списку можна додати імбир, шавлію, кропиву і екстракт листя дерева гінкго білоба.
Слідуючи цим нескладним, але дуже дієвим порадам, ви зможете відновити чи просто покращити свої здібності до запам’ятовування. І вже незабаром навіть не захочете згадувати про колишнє питання – як покращити пам’ять?