24 мар. 2015 г.

Туберкульоз -чума ХХІ століття...

Всесвітній день боротьби з 

туберкульозом

   Кожен з нас щодня вирішує безліч різних проблем та питань. Часом «нагальні» та «невідкладні» справи примушують забути про себе. Навіть почуваючи себе хворими, ми відкладаємо візит до лікаря, бо не вважаємо нашу недугу вартою уваги та дорогоцінного часу. Іноді бракує необхідної інформації або нами володіють хибні переконання, які заважають вчасно звернутися за допомогою.
     Щорічно 24 березня в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом. З початку 90-х років Всесвітня організація охорони здоров’я проголосила цю хворобу національним лихом. Не оминула ця біда і нашу державу. З 1995 року в Україні офіційно проголошено епідемію туберкульозу, подолати яку досі не вдається.
     Туберкульоз не розрізняє соціального статусу та однаково небезпечний для всіх. Існують програми          боротьби з туберкульозом та ефективні ліки. Лікування туберкульозу необхідно розпочинати якомога раніше, аби швидше і легше досягти результату.
Дотримуючись необхідних запобіжних заходів, можна вберегти себе від небезпеки зараження. Боротьба з туберкульозом буде успішною тільки тоді, коли ми всі разом будемо дотримуватися правил боротьби з підступною хворобою і вимагати виконання їх від оточуючих.
     Всесвітній День боротьби з туберкульозом був заснований для того, щоб закликати населення берегти власне здоров'я.